خدمات مسـیر شغلـی تحصیـلی برای کـودکان

1. رشد مسیر شغلی:
رشد مسیر شغلی بُعدی نسبتاً جدید در حوزه رشدی کودک محسوب می‌شود. مهارت‌هایی که به افراد کمک می‌کند تا برای انتقال به دنیای بزرگسالی آماده شوند، در سال‌های کودکی آغاز می‌گردد و در طول زمان رشد پیدا می‌کند. در این مرحله نه‌تنها مهارت‌ها رشد می‌یابد، بلکه یادگیری در مورد مشاغل و نقش‌های کاری نیز اتفاق می‌افتد. والدین به‌عنوان تسهیلگران رشد مسیر شغلی، لازم است آموزش­های مناسبی را دریافت کنند.
2.استعدادیابی
استعداد می‌تواند راهنمایی برای کشف موفقیت در آینده باشد. استعداد به قابلیت افراد برای یادگیری یک توانمندی یا انجام یک کارِ باکیفیت در آینده اشاره دارد. دوران کودکی دورانی مهم برای شناسایی قابلیت‌های نهفته و کمک به بالفعل کردن آن به شمار می‌رود چرا که بخش بزرگی از هوش تا سن چهارسالگی رشد می‌کند. یکی از مهم­ترین دلایل توجه به استعدادیابی برای کودکان، تمرکز روی برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری جهت پرورش استعدادهای برتر فرزندتان به شکلی باکیفیت است. استعداد گونه‌های مختلفی دارد و شما به‌عنوان والدین می‌توانید نقش زیادی در شناسایی استعداد فرزندتان داشته باشید؛ اما ممکن است این شناسایی با سوگیری همراه باشد و بنابراین بهتر است برای استعدادیابی فرزندتان از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید.
3. مشاوره تحصیلی
نقش دانش­‌آموزی نقشی بسیار برجسته در دوران کودکی محسوب می‌شود؛ زیرا کودک زمان زیادی از وقت خود را در مدرسه می‌گذراند. طبیعی است این نقش از کودک انتظارات زیادی را طلب می‌کند و بسیاری از چالش­های ما با فرزندانمان به دلیل ناتوانی کودک در برآورده‌کردن انتظارات نقش دانش‌آموزی در بعد تحصیلی است. عدم توجه به رفع بسیاری از این چالش­ها می‌تواند والدین را نه‌تنها در دوره کودکی بلکه در دوره نوجوانی با مشکل مواجه کند و در بزرگسالی نیز مسیر شغلی فرد را تحت‌تأثیر قرار دهد. این چالش­ها اگرچه در مواردی ناشی از دلایل روان‌شناختی پیچیده است اما در بسیاری از موارد نیاز به آموزش یک سری مهارت دارد. علاوه بر این، بسیاری از مشکلات در زمینه زندگی تحصیلی فرزندان ناشی از عدم شناخت تیپ فرزندان و ناآگاهی از اهمیت بیان انتظارات متناسب با تیپ آنهاست که این شناخت به کمک یک مشاور نیاز دارد. به‌طورکلی همراهی یک مشاور تحصیلی با والدین می‌تواند بسیاری از چالش­های نقش دانش­‌آموزی فرزندمان را کاهش دهد.

خدمات مسـیر شغـلی تحصیـلی برای نوجوانان و بزرگسـالان

1. هدایت تحصیلی شغلی (انتخاب رشته کلاس نهم، انتخاب رشته کنکور، انتخاب شغل)
·   چیزی به­ عنوان تصمیم درست وجود ندارد و ما در بهترین حالت می‌توانیم فرایند تصمیم­‌گیری خود را به طرز صحیحی مدیریت کنیم. مدیریت فرایند تصمیم­‌گیری به شناخت عواملی بستگی دارد که از جمله این عوامل، شناخت صحیح خود است. خودشناسی در حیطه‌­های مختلف مانند رغبت­ها، ارزش­ها، استعدادها، وضعیت هوشی، شخصیت، مهارت و مهم­تر از همه داستان زندگی می‌تواند تا حد زیادی مسیر شغلی مناسب را پیش­بینی کند. خودشناسی شغلی تحصیلی در صورتی به‌صورت کامل میسر خواهد شد که شما با یک کوچ شغلی تحصیلی همراه شوید تا در مسیر هدایت شغلی با شما همراه شود. ·   استعدادیابی و هدایت تحصیلی صرفاً در گرو خودشناسی نیست و افراد باید با مشاغل مختلف و مهم­تر از آن فرصت­های شغلی در آینده آشنا شوند. آنگاه به انتخاب مسیری اقدام کنند که با مؤلفه­های به‌دست‌آمده از خودشناسی تناسب دارد. با انجام آزمون­های مختلف، از شخصیت شغلی خود مطلع شوید اما توجه داشته باشید که نتایج تست­های روان‌شناختی به تفسیر و مصاحبه توسط یک متخصص نیاز دارند؛ متخصصی که به شما کمک کند داستان زندگی شغلی و تحصیلی خود را بهتر درک کنید. ·   در کنار خودشناسی و کشف، آنچه که بسیار اهمیت دارد طرح­ریزی برای آینده است؛ یعنی شما بتوانید مسیر تحصیلی و شغلی خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنید که به آنچه از نظر شما یک آینده مطلوب است دست پیدا کنید. ·   برای کمک به افراد جهت طرح‌ریزی، دودسته خدمات می‌تواند کمک‌کننده باشد: دسته اول به پیوستگی زندگی تحصیلی شغلی به یکدیگر اشاره دارد؛ به این معنا که زندگی تحصیلی باکیفیت و نه کمال­گرایانه، می‌تواند پیش­بینی خوبی برای رسیدن به ایده‌آل‌های شغلی باشد. دسته دوم به اهمیت آموزش صلاحیت­‌هایی خاص برای ورود به دنیای شغلی توجه دارد.
2. مدیریت زندگی تحصیلی
زندگی تحصیلی ما پیش¬بین بسیار مهمی برای آینده درخشان شغلی است. گاهی ما در زندگی تحصیلی عملکرد مناسبی نداریم که در مواردی به علت فقدان مهارت است. برای مثال فرد با مهارت برنامه¬ریزی، مدیریت زمان، عادات مطالعه صحیح... آشنایی ندارد. از طرفی عوامل روان‌شناختی چون کمال¬گرایی، وسواس و اضطراب می‌توانند منجر به اهمال¬کاری شوند یا ممکن است فردی به علت فرسودگی تحصیلی قادر به پیگیری اهداف خود در مدرسه نباشد و انگیزه خود را از دست بدهد. شناخت مشکلات و کشف دلایل آنها می‌تواند تا حد زیادی به رشد تحصیلی کمک کند.
3. آموزش مهارت­های ورود به دنیای کار
یکی از عوامل مهمی که در شرایط اقتصادی و شغلیِ ناپایدارِ کنونی می‌تواند به افراد در زمینه جذب و استخدام کمک کند، قابلیت فرد برای انطباق با این شرایط است. اشتغال­پذیری مجموعه­ای از مهارت‌ها، دانش، درک تخصصي و ویژگی‌های فردی است که اگر شخصی از آنها برخوردار باشد می‌تواند به مشاغلی دست یابد که رضایت و موفقیت بیشتری را در آن تجربه کند. خوشبختانه اشتغال­پذیری یک قابلیت قابل‌آموزش است و می‌توان آموزش آن را از دوران دبیرستان آغاز کرد.

و در نهـایت ...

متخصصان مشاوره شغلی تحصیلی در سایلایف با نگاه علمی به ساخت مسیر شغلی، به افراد کمک می‌کنند مسیر تحصیلی و شغلی بی­همتای خود را از کودکی تا بزرگسالی شکل دهند. همچنین کمک به افراد برای مدیریت مشکلات زندگی تحصیلی مانند اهمال­کاری، اضطراب امتحان و... یکی دیگر از اهداف است. نهایتاً کمک به افراد برای پرورش قابلیت­های ضروری مثل اشتغال­پذیری در مواجهه با ناامنی­های شغلی و مسیرهای شغلی جدید یکی از خدماتی است که در سایلایف به‌صورت جدی دنبال می‌شود.

چطور می تونیم کمکتون کنیم؟