آزمون شخصیتشناسی نئو (NEO240)
آزمون شخصیتشناسی نئو، ابزاری است که سطوح شخصیتی شما را از پنج جنبه اندازهگیری میکند. برای پاسخ به سؤالات، صداقت و خودآگاهی شما مهم است و نیاز به داشتن تخصص خاصی نیست. در این آزمون، هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد؛ بنابراین پس از خواندن سؤال، اولین گزینهای که به ذهنتان رسید، انتخاب کنید.
سعی کنید به تمامی 240 سوال آزمون پاسخ دهید. هر عبارت را به دقت بخوانید و پاسخی که به بهترین نحو نظر شما را در رابطه با آن نشان میدهد انتخاب کنید.
- اگر با محتوای ذکر شده در عبارت، کاملا موافق هستید، گزینهی «کاملا موافقم» را انتخاب کنید.
- اگر با محتوای ذکر شده در عبارت، موافق هستید، گزینهی «موافقم» را انتخاب کنید.
- اگر در مورد محتوای ذکر شده در عبارت بیطرف هستید، نمیتوانید تصمیم بگیرید یا نظر موافق ـ مخالف یکسانی دارید، گزینهی «نظری ندارم» را انتخاب کنید.
- اگر با محتوای ذکر شده در عبارت، مخالف هستید گزینهی «مخالفم» را انتخاب کنید.
-
اگر با محتوای ذکر شده در
عبارت، کاملا مخالف هستید گزینهی
«کاملا مخالفم»
را انتخاب کنید.
پیش از ورود به آزمون، مطمئن شوید که استراحت خوبی دارید و با ذهنی باز وارد این آزمون میشوید.
نوع تفسیر: مختصر |
آزمون نئو (NEO-PI-R) یکی از آزمونهای شخصیتی استاندارد است که کاربردهای مختلفی دارد. این آزمون توسط مک کری و کوستا در سال 1985 تحت عنوان پرسشنامه شخصیتی NEO معرفی شد. برای پاسخدهی به سؤالات آزمون نئو نیاز به داشتن تخصص خاصی نیست و تنها صداقت و خودآگاهی شما هنگام پاسخدهی مورد نیاز است.
آزمون نئو (NEO-PI-R) چیست؟
نسخه بلند این آزمون شامل 240 سؤال است که به منظور اندازهگیری پنج عامل یا حیطه اصلی شخصیت طراحی شده است. برای هر عامل نیز شش خصوصیت در نظر گرفته شده است تا نتایج آزمون ابعاد وسیعتری از شخصیت را مورد ارزیابی قرار دهد.
پنج عامل یا حیطه اصلی عبارتند از: روانرنجوری، برونگرایی، گشودگی به تجارب، توافقپذیری و وجدانی بودن. لازم به ذکر است که فرم کوتاه این آزمون با 60 سؤال نیز در سایلایف وجود دارد که در صورت تمایل میتوانید از این نسخه استفاده کنید.
کاربردهای آزمون نئو (NEO-PI-R)
چیست؟
این آزمون کاربردهای فراوانی دارد که بهاختصار شامل موارد زیر است:
1- آگاهی و درک عمیقتر از خود: اولین و بدیهیترین کاربرد این آزمون ارزیابی ویژگیهای شخصیتی فرد است. این آزمون ویژگیهای فرد را به دقت مورد ارزیابی قرار داده و تصویر درستی از او ارائه میدهد.
2- استخدام یا ارتقای نیروی کار: در صورتیکه کارفرما هستید از این آزمون میتوانید به عنوان یک وسیله برای شناسایی بهترین گزینه استخدام استفاده کنید. این آزمون در ارزیابی و ارتقای قابلیتهای پرسنل شما نیز موثر خواهد بود.
3- مشاورههای تحصیلی و شغلی: آزمون نئو در مشاورههای تحصیلی و شغلی نیز کاربرد فراوانی دارد. بسیاری از مشاورین از نتایج این آزمون به عنوان راهنمای انتخاب رشته تحصیلی یا شغل مورد نظر مراجع استفاده میکنند.
4- مشاورههای پیش از ازدواج و خانوادگی: آزمون نئو کاربرد بسیار زیادی در مشاورههای خانوادگی و بهویژه مشاورههای پیش از ازدواج دارد. نسخههای زوجی این آزمون راهنمای بسیار مفیدی برای روانشناسان و مشاوران خانواده هستند تا بهترین راهکار را برای زوجین یا خانوادهها ارائه دهند.
چه حوزههایی در آزمون نئو (NEO-PI-R) مورد ارزیابی قرار میگیرد؟
آزمون نئو پنج عامل بزرگ شخصیتی را مورد ارزیابی قرار میدهد. هریک از این عوامل، خود دارای شش خصوصیت یا وجه هستند. عوامل پنجگانه بهاختصار عبارت بند از:
1. روان رنجوری (N)
این عامل شخصیتی نشاندهنده میزان تعادل عاطفی در شماست. این ویژگی همچنین نشان میدهد که تا چه حد تحتتأثیر استرس قرار دارید. مقیاس این عامل از «عصبی» تا «پایدار» در نوسان است. نمرات بالا در عامل روانرنجورخویی بیانگر این است که شما حساس، عصبی، نگران و مستعد تأثیرات استرس هستید. در مقابل، نمرات پایین حاکی از شخصیتی آرام، مطمئن و پایدار است که بهخوبی با استرس کنار میآید.
2. برونگرایی (E)
این عامل نحوه تعامل شما با افراد دیگر را مورد ارزیابی قرار میدهد. این ویژگی در مقیاس «درونگرا» تا «برونگرا» اندازهگیری میشود. نمرات بالا در عامل برونگرایی نشاندهنده فردی برونگرا، پرانرژی و اجتماعی است درحالیکه نمرات پایین با ویژگیهایی مانند درونگرایی، گوشهگیری، محتاط و متفکر بودن مرتبط است.
3. گشودگی به تجارب (O)
این عامل، نشانگر میزان انعطاف شما در پذیرش تجربههای جدید در دنیای پیرامونتان است. افرادی که در این عامل نمره بالایی کسب میکنند اغلب مبتکر، خلاق و ماجراجو هستند و همواره از موضوعات جدید استقبال میکنند. بااینحال افرادی نیز وجود دارند که نمرات پایینی در این عامل کسب میکنند. این افراد تا حد زیادی محتاط هستند و روی خوشی به تغییر نشان نمیدهند. آنها ترجیح میدهند یک رویه و عملکرد ثابت داشته باشند.
4. توافق پذیری (A)
عامل توافقپذیری نحوه رفتار و تعامل با دیگران را ارزیابی میکند. ویژگیهای "خصومت" تا "توافق" در این عامل قابلبررسی است. نمره بالا یعنی اینکه شما توافق کاملی با دیگران دارید و حس مشارکت، دلسوزی و تعامل با دیگران در شما چیره است، اگرچه ممکن است در موارد افراطی، با این خصیصهها دیگران از شما سوءاستفاده کنند. نمره پایین در این عامل حاکی از آن است که شما فردی رقابتی هستید که بهسختی به دیگران اعتماد میکنید و ترجیح میدهید که تاحدامکان متکیبهخود باشید.
5. وجدانی بودن (C)
عامل وجدانی بودن میزان مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی شما را نشان میدهد. اگر امتیاز بالایی در این عامل کسب کنید به این معنی است که در امور محوله کارآمد، قابلاعتماد و منظم هستید و دیگران میتوانند بهراحتی به شما اعتماد کنند. در مقابل، افرادی که نمرات پایینی کسب میکنند اغلب بیدقت و بینظم بوده و در کارها بدون فکر و تأمل عمل میکنند.
چرا باید از آزمون نئو در سایلایف استفاده کنیم؟
در سایلایف شما به دو نسخه تفسیر مختصر و تفسیر مفصل یا پیشرفته دسترسی خواهید داشت. در تفسیر مفصـل علاوه بر محتوای تفسیر مختصر، نمودارها و تحلیلهای زیرمقیاسها و ترکیبهای مختلف آنها با هم نیز ارائه میشود. این تفسیرها به همراه مشاوره آنلاین و استفاده از تحلیلهای اختصاصی به شما فرصت خودشناسی و خودآگاهی بیشتری میدهد.
با استفاده از تفسیرهای جامع سایلایف، شناخت نقاط قوت و ضعف شما بهراحتی انجام میپذیرد. این شناخت در ارتباط شما با اطرافیان و همچنین انتخابهای پیش روی شما اعم از تحصیلی، شغلی، ازدواج و... بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود. خبر مهمتر اینکه شما میتوانید از نسخه زوجی آزمون نئو که به صورت اختصاصی طراحی شده همراه با شریک زندگیتان استفاده کنید.
این نسخه مقایسه کاملی از ویژگیهای شخصیتی شما و فرد موردنظرتان ارائه میدهد که راهنمای بسیار کاملی در مشاورههای پیش از ازدواج یا مشاورههای زناشویی به شمار میآید.
آزمون لنگرگاه شغلی ادگار شاین
آزمون لنگرگاه شغلی ادگار شاین، ابزاری قدرتمند و کارآمد است که توسط ادگار شاین، یکی از بزرگترین نظریهپردازان معاصر در زمینهی رفتار و فرهنگسازمانی و دانشمندان کلاسیک مدیریت، طراحی شده است. این آزمون به شما کمک میکند تا درک درستی از خودپندارهی شغلی داشته و در راهی موفقتر و رضایتبخشتر به سمت تحقق اهداف شغلی خود حرکت کنید.
چطور می تونیم کمکتون کنیم؟